Samen een goede start

Het nieuwe teeltseizoen staat weer voor de deur! De voorbereidingen voor het komende teeltseizoen zijn nog volop aan de gang. Dit jaar zijn er veel uitdagingen, zoals het nieuwe GLB en het wegvallen van een aantal gewasbeschermingsmiddelen. HLB en De Groene Vlieg kunnen je hierbij helpen door de beheersing van insecten, strategisch bouwplan management en meer.  

Lees hieronder verder over een aantal van onze producten en klik op de buttons voor meer informatie.

VLA bemonstering
Een goede aaltjesbeheersing begint met het vaststellen van een besmetting, de bepaling van soort en de omvang van de populatie. De winterperiode is bij uitstek geschikt om te bemonsteren om eventuele schade voor een volgteelt van een schadegevoelig gewas te kunnen bepalen.

Stengelaal en witrot NAKT en stengelaal Indonesië 
Voor export en uitgangsmateriaal zijn er soms extra eisen ten aanzien van bepaalde bodemziekten. Denk bijvoorbeeld aan stengelaal, witrot en aardappelmoeheid. HLB is gecertificeerd om officieel stengelaal/witrot onderzoek uit te voeren.

Pootgoedscan en knolonderzoek 
Vergeet niet de partijen voor eigen vermeerdering in de gaten te houden. HLB biedt hiervoor een vlot en voordelig onderzoek op PVY, Pectobacterium (Erwinia) en Meloidogyne chitwoodi/fallax. Daarnaast is er de pootgoedscan die de algehele pootgoedkwaliteit in kaart brengt.

Rhizoctonia
Een lichte bijna onzichtbare aantasting van Rhizoctonia op het pootgoed kan forse schade veroorzaken en omgekeerd hoeft een zichtbare aantasting niet altijd tot problemen te leiden. HLB kijkt daarom naar de index en de vitaliteit.

Insecten
Vergeet niet de beheersing van insecten! Denk hierbij aan uienvlieg, wortelvlieg en bonenvlieg.

Beheersing insecten