Advisering en consultancy

De combinatie van onderzoek, diagnose en advies staat garant voor het toepassen van de nieuwste kennis in advisering.

 

HLB weet wetenschappelijke kennis razendsnel te vertalen naar praktische toepassingen. Dat maakt ons en onze praktijkbegeleiding uniek. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in individuele- en groepsbegeleiding. Onze belangrijkste drive is om door een goed advies de echte meerwaarde te creëren voor boer en tuinder. En dat beperkt zich niet alleen tot de primaire sector, ook verderop in de agro-keten maakt ons advies het verschil.

Ons advies kenmerkt zich door strategisch teeltmanagement. Daarin bereiken we een maximaal resultaat door een goede analyse van verbeterpunten, de juiste teeltbeslissingen en goede timing. Hierbij staat de combinatie onderzoek, diagnose en advies garant voor het toepassen van de nieuwste kennis in advisering. De nieuwste onderzoeksresultaten komen hiermee razendsnel naar de praktijk. En doordat we veel verschillende diagnoses doen in de praktijk, zijn we altijd op de hoogte van de meest actuele situatie in het veld.

 

Vind hier je adviseur

 

 

Individuele begeleiding

Eén van de mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van de advisering door HLB is individuele begeleiding. Bij individuele begeleiding wordt samen met de adviseur het hele bedrijf onder de loep genomen. Samen met de teler brengt onze adviseur de knelpunten zo goed mogelijk in beeld. Op basis hiervan kunnen strategische verbeteringen worden doorgevoerd.

Studiegroepen/groepsbegeleiding

Voor zowel akkerbouw als de teelt van bloembollen, biedt HLB ook begeleiding aan in studiegroep verband. Deze begeleiding is gericht op strategisch teeltmanagement en duurzaamheid. Op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten adviseert HLB aan de hand van actuele analyses. Afhankelijk van de wensen komen belangrijke aspecten zoals bouwplan, bodem, grondbewerking, bemesting, rassenkeuze, aaltjesbeheersing, gewasbescherming, groenbemesting en bewaring aan bod.