Oproep: Denk mee over BedrijfsBodemWaterPlan

Ben je geïnteresseerd in maatregelen op het gebied van bodem en water? Wil je helpen bij het testen en ontwikkelen van datagedreven tools op dit gebied, tegen een gepaste vergoeding? Dan zijn HLB-dochter NMI en ZLTO op zoek naar jou!

Het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP) is ontwikkeld om bodemverbeterende en waterconserverende maatregelen overzichtelijk vast te leggen voor de ondernemer. Het BBWP geeft advies over de meest effectieve maatregelen op jouw percelen om aan regionale en landelijke milieuopgaven bij te dragen.

NMI en ZLTO zoeken nog tien testboeren die met hen de BBWP-tool tegen het licht willen houden om hem verder te verbeteren. Ben je geïnteresseerd in maatregelen op het gebied van bodem en water? Wil je helpen bij het testen en ontwikkelen van datagedreven tools op dit gebied, tegen een gepaste vergoeding? Meld je dan aan!

Vijf enthousiaste testboeren zijn zelf al met de tool aan de slag gegaan in twee workshops. Dankzij de kritische blik van dit testpanel kunnen de modules worden verbeterd en goed aansluiten bij de boerenpraktijk.

Marc van der Bol, een van de agrariërs: “Er hangt veel regelgeving boven ons hoofd. Ik wil dit voor zijn en er al kennis van hebben.” Collega Jan Coppelmans voegt toe: ‘Ik heb behoefte aan meer informatie over de ecosystemen. Ik wil zelf aan het stuur zitten en dan heb ik er ook zelf baat bij dat de tool goed werkt.”

Dus ben jij boer of tuinder met een warm hart voor data en digitalisering en heb je zin om mee te denken in de ontwikkeling van het BBWP tegen een gepaste vergoeding? Meld je dan aan bij Fauve Henst, via bodemup@zlto.nl.