Bladvlekken snel en makkelijk herkennen met LeafSpot

Die vlekjes in het aardappelblad, is dat nou alternaria of toch phytophthora? En die bieten, zit daar roest in of is het cercospora? Allemaal zeer relevante kennis voor een correctie ziektebeheersing in het seizoen. HLB / De Groene Vlieg helpt akkerbouwers bij het detecteren van ziekten en plagen. De nieuwe app LeafSpot is daarbij een innovatieve nieuwe tool.

Het gebruik ervan is heel simpel: een foto van de bladvlek in het veld en de diagnose is er binnen enkele minuten. Naast de bladvlekkenziekten in aardappelen en bieten, kan in mais Helminthosporium turcicum en magnesiumgebrek worden vastgesteld. Achter de schermen wordt voortdurend gewerkt aan verdere uitbreiding van het aantal te detecteren ziektes waarbij in de toekomst ook bladvlekken veroorzaakt door bacteriën, virussen en niet-biologische oorzaken kunnen worden herkend.

De app kan wereldwijd door akkerbouwers worden gebruikt om gerichter gewasbeschermingsmiddelen in te zetten. Een goede diagnose is belangrijk voor het kiezen van het juiste middel en om onnodige inzet van gewasbeschermingsmiddelen te voorkomen. Beter voor de portemonnee en voor het milieu!

Koop Leafspot hier!