Commercieel medewerker binnendienst

Locatie: Wijster

De functie Commercieel Medewerker Binnendienst is een nieuw op te zetten functie! In deze functie zorg je ervoor dat de teelt technische adviseurs en de verkoopleider ondersteund worden in hun werkzaamheden om zo iedereen optimaal in zijn/haar kracht te zetten.


Over ons

HLB B.V. is een onafhankelijk kennisinstituut dat plant- en bodemgezondheid centraal stelt. Samen met o.a. De Groene Vlieg Bio Control B.V., AgroCares en NMI maakt HLB deel uit van de HLB Groep. Alle bedrijven binnen de HLB Groep dragen samen bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. We ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

Praktisch, betrouwbaar en innovatief

We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies en biologische systemen. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten met toegevoegde waarde voor de teler. We zijn gespecialiseerd in onderzoek en diagnostiek van ziekten en plagen in akkerbouw en tuinbouw. De mix van ruim 200 wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten en veldmedewerkers is de perfecte match tussen wetenschap en de praktijk.

Voor de HLB Groep zijn wij op zoek naar een Commercieel medewerker binnendienst voor de regio Noord-Nederland!

Functieprofiel & Competenties

De functie Commercieel Medewerker Binnendienst is een nieuw op te zetten functie! In deze functie zorg je ervoor dat de teelt technische adviseurs en de verkoopleider ondersteund worden in hun werkzaamheden om zo iedereen optimaal in zijn/haar kracht te zetten.

Jouw buitendienst collega’s, de adviseurs, onderhouden contacten met potentiële en bestaande relaties, adviseren en verkopen onze diensten en producten. Jij stelt, op basis van de input die je van hen krijgt, orders op en controleert en beheert de orderbevestigingen die binnen komen in de mail. Je zorgt ervoor dat de informatie compleet is en dat de orders juist de deur uit gaan. Je controleert ook of de orders overeenkomen met de facturen in onze systemen FileLinx en Mobus. Daarnaast lever je diverse rapportages aan, notuleer je tijdens het maandelijks adviseursoverleg en sta je klanten telefonisch te woord met allerlei uiteenlopende vragen.

Tevens zorg je voor de complete debiteurenbeheer en informeer je de adviseurs hier tijdig over. Ook ondersteun je de adviseurs op diverse beurzen en open dagen door middel van het beschikbaar stellen van informatiemateriaal (i.o.m. de marketing afdeling) en het verzorgen van de stands. De communicatie is zowel Nederlands als Duits.

Kortom, een nieuw op te zetten functie met veel uitdaging, vrijheid, ruimte voor innovatie en nieuwe ideeën!

Functie inhoud
 • Onze klanten zowel telefonisch als via mail te woord staan;
 • Invoeren van klantorders in onze systemen FileLinx en Mobus;
 • Rapportages opmaken van de verkoopresultaten en marktontwikkelingen;
 • Regelmatig schakelen met de klant voor een correcte afwerking van de order;
 • Meedenken en het verder ontwikkelen van de afdeling Binnendienst.

Als Commercieel medewerker binnendienst werk je samen met de verkoopleider en de adviseurs die  actief zijn door heel Nederland. Je standplaats zal in Wijster (Drenthe) zijn, je zult regelmatig contact hebben met je collega’s op onze vestiging in Dronten, waar je af en toe ook een dagje kunt gaan werken.

Profiel
 • Zelfstandig, flexibel en pragmatisch;
 • Een proactieve en commerciële instelling;
 • Een klantgerichte en vriendelijke benadering.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie of hiervoor een opleiding afgerond;
 • Uitstekende administratieve, communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse zowel in woord als geschrift;
 • Een goede beheersing van de Duitse taal is een pre.
Arbeidsvoorwaarden
 • Een contract van 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontplooien.
 • Een laptop en een telefoon van de zaak.
 • Reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer.
Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Minne Batenburg op telefoonnummer 06 21881859 of per e-mail m.batenburg@hlbbv.nl

Jouw motivatie en C.V. kun je mailen naar personeel@hlbbv.nl