Commercieel medewerker buitendienst

Locatie: Flevoland

Voor ons salesteam zijn wij in de regio Flevoland op zoek naar een; Commercieel adviseur buitendienst. Spreek jij de taal van de boer, heb je verstand van plant- en bodem (of ben je bereid dit te leren) en zie jij waar kansen in de markt liggen? Lees dan snel verder en ontdek of werken in onze buitendienst bij jou past!

Wat ga je doen?

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor je klanten. Dit zijn telers en organisaties in de agroketen. Jij geeft ze adviezen en verkoopt onze diensten en producten met als doel voor de klant opbrengst- en rendementsverhoging of verduurzaming.  Je staat tussen klant en bedrijf in, je bent dus het directe aanspreekpunt. In de winter bezoek je jouw klanten om te adviseren op het gebied van bodemonderzoek. Dit kan gaan over aaltjes en bemesting, vaak gaat het ook over bouwplannen en grondbewerking. Daarnaast neem je het hele insectenverhaal mee. Monitoring is het belangrijkste wapen in de bestrijding van schadelijke insecten zoals de wortelvlieg, trips en de uienvlieg. Als beheersing van die laatste vlieg adviseer je ook over de inzet van de Steriele Insecten Techniek (SIT).

In de zomer ben je veel buiten: je gaat percelen langs, legt contacten en adviseert in het veld. Als adviseur sta je ook namens het bedrijf op beurzen of geef je presentaties op scholen of bij klanten.

Wat vragen wij van jou?
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je kent de boerenwereld, of bent in staat de taal van de sector snel te leren begrijpen;
 • Vanzelfsprekend heb je commerciële vaardigheden en kan dit ook laten zien;
 • Je kunt goed luisteren en analyseren;
 • Je legt makkelijk contact en kunt schakelen tussen verschillende type klanten;
 • Je denkt in oplossingen, hebt doorzettingsvermogen en neemt zelf graag initiatief.
Wat mag je van ons verwachten?
 • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vast contract;
 • Een jong team met veel ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten;
 • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling;
 • Een marktconform salaris.
Over ons

De HLB Groep, met de bedrijven HLB en De Groene Vlieg, ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. We zijn praktisch, betrouwbaar en innovatief. We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies. Met een medewerkermix van ruim 130 onderzoekers, adviseurs, wetenschappers, analisten en veldmedewerkers vormen we een perfecte brug tussen wetenschap en de praktijk.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Minne Batenburg, Commercieel Technisch manager via telefoonnummer 06-21881859.

Jouw motivatie en CV kun je mailen naar personeel@hlbbv.nl.