Projectleider Contract Onderzoek

32-36 uur/week
Locatie: Wijster

Je bent verantwoordelijk voor acquisitie, begeleiding, dataverwerking, statistische analyses en verslaglegging van diverse proeven die wij uitvoeren voor producenten van biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen en veredelingsbedrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid samen met projectpartners van HLB werkzaam te zijn in onderzoeksprojecten gericht op geïntegreerde plaagbeheersing en duurzame productie in de akkerbouw.


Over HLB

HLB B.V. is een onafhankelijk kennisinstituut dat plant- en bodemgezondheid centraal stelt. Samen met de Groene Vlieg Bio Diagnostics in Dronten, de Groene Vlieg Bio Control in Nieuwe-Tonge, Agrocares en NMI in Wageningen maakt HLB deel uit van de HLB-groep. Alle bedrijven binnen de HLB-groep dragen samen bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. We ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

In Wijster werken ruim 40 enthousiaste vrouwen en mannen. De mix van wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten, veldmedewerkers, proefvelddienst en laboratoriummedewerkers staat borg voor een intensieve uitwisseling van kennis. Wetenschap staat bij ons (zogezegd) met beide benen in de praktijk. Voor ons team van onderzoekers bij HLB zijn we opzoek naar een projectleider Contract Onderzoek.

De functie
Als projectleider Contract Onderzoek ben je verantwoordelijk voor acquisitie, begeleiding, dataverwerking, statistische analyses en verslaglegging van diverse proeven die wij uitvoeren voor producenten van biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen en veredelingsbedrijven. Dit betreft onderzoeks- en demoproeven op het gebied ziekten en plagen in relatie tot akkerbouwgewassen. Daarnaast is er de mogelijkheid samen met projectpartners van HLB werkzaam te zijn in onderzoeksprojecten gericht op geïntegreerde plaagbeheersing en duurzame productie in de akkerbouw.

Wij zoeken een enthousiaste onderzoeker met kennis op het gebied van plantenziektekunde,  bijvoorbeeld met een achtergrond in de fytopathologie. Daarnaast heb je affiniteit met werken in de landbouw sector. Je hebt een brede interesse in het vakgebied en wil je daarin blijven ontwikkelen. Je onderhoudt goede contacten met relevante organisaties, bedrijven, universiteiten en de overheid. Je bezoekt regelmatig congressen, beurzen en werkgroepen in binnen- en buitenland.

We vragen van jou
 • Een relevante opleiding op HBO of WO-niveau;
 • Een aantoonbare affiniteit met akkerbouw;
 • Kennis van diverse ziekten en plagen in gewassen;
 • Flexibele en enthousiaste instelling;
 • Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, met collega’s en opdrachtgevers in zowel Engels als Nederlands;
 • In bezit van rijbewijs B.
Wat mag je van ons verwachten
 • Een contract van 32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een dynamisch team met ruimte voor eigen inbreng.
 • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling.
 • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten.
 • Een marktconform salaris.
Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Personeelszaken via 0593-582828 of Tjarda Everaarts (manager contract onderzoek en projectleider) via 06-55176348 bereikbaar van maandag t/m donderdag.

Jouw motivatie en C.V. graag zo spoedig mogelijk mailen naar personeel@hlbbv.nl.