Onderzoeker

32-36 uur/week
Locatie: Wijster

Als onderzoeker ben je samen met partners werkzaam in onderzoeksprojecten gericht op geïntegreerde plaagbeheersing en duurzame productie in de akkerbouw én in projecten die wij uitvoeren voor producenten van biologische of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Wij hebben momenteel twee leuke vacatures!


Over HLB

HLB B.V. is een onafhankelijk kennisinstituut dat plant- en bodemgezondheid centraal stelt. Samen met de Groene Vlieg Bio Diagnostics in Dronten, de Groene Vlieg Bio Control in Nieuwe-Tonge, Agrocares en NMI in Wageningen maakt HLB deel uit van de HLB-groep. Alle bedrijven binnen de HLB-groep dragen samen bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. We ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen. Voor ons team van onderzoekers bij HLB in Wijster zijn we op zoek naar:

Onderzoeker bodembiologie

Wij zoeken een enthousiaste onderzoeker met brede kennis op het gebied van bodembiologie, bijvoorbeeld door ervaring met onderzoek naar het bodemmicrobioom. Daarnaast heb je affiniteit met werken in de landbouw sector. Je leidt onderzoeksprojecten op het gebied van bodembiologie in relatie tot akkerbouw, waar steeds meer aandacht is voor de rol van bodemecologie in een duurzame productie. Je hebt ideeën over en kennis van (moleculaire) analysemethoden en kunt resultaten interpreteren en vertalen naar bruikbare conclusies voor de akkerbouw.

Onderzoeker plant- en bodemgezondheid

Wij zoeken een enthousiaste onderzoeker met kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid, bijvoorbeeld met een achtergrond in de fytopathologie. Daarnaast heb je affiniteit met werken in de landbouw sector. Je leidt onderzoeksprojecten op het gebied van bodemziektes en -kwaliteit in relatie tot akkerbouwgewassen. Onderzoek naar plant parasitaire nematoden in de akkerbouw speelt in deze functie een belangrijke rol.

Onderzoekers en projectleiders

In Wijster werken ruim 40 enthousiaste vrouwen en mannen. De mix van wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten, veldmedewerkers, proefvelddienst en laboratoriummedewerkers staat borg voor een intensieve uitwisseling van kennis. Wetenschap staat bij ons (zogezegd) met beide benen in de praktijk. Als projectleider ben je samen met partners werkzaam in onderzoeksprojecten gericht op duurzame productie in de akkerbouw.

Werkzaamheden

Als onderzoeker plant- en bodemgezondheid verricht je je werkzaamheden in een dynamische werkomgeving, samen met een groep onderzoekers en adviseurs. Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit en bodemziektes in relatie tot akkerbouwgewassen. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en draagt de resultaten uit in presentaties. Een belangrijk onderdeel van je functie is het vertalen van onderzoek naar de praktijk en het beleggen en begeleiden van bijeenkomsten met telers en andere betrokkenen. Daarnaast bent je samen met projectleiders verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten en kennisontwikkeling. Je hebt een brede interesse in het vakgebied en wil je daarin blijven ontwikkelen. Je onderhoudt goede contacten met relevante organisaties, bedrijven, universiteiten en de overheid. Je bezoekt regelmatig congressen, beurzen en werkgroepen in binnen- en buitenland.

We vragen van jou
  • Een relevante opleiding op WO-niveau;
  • Een aantoonbare affiniteit met akkerbouw;
  • Flexibele en enthousiaste instelling;
  • Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, met collega’s en opdrachtgevers in zowel Engels als Nederlands;
  • In bezit van rijbewijs B.
Wat mag je van ons verwachten
  • Een contract van 32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een dynamisch team met ruimte voor eigen inbreng.
  • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling.
  • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten.
  • Een marktconform salaris.
Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jantine Veltink (personeelszaken, 0593-582828) of met Anja Kombrink (onderzoeker, 06-15496140 (niet bereikbaar van 15 tot 29 september)).

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 31 september 2023 mailen naar personeel@hlbbv.nl.