Coördinator Insecten

32-40 uur/week
Locatie: Dronten

Als Coördinator Insecten ben jij samen met een directe collega verantwoordelijk voor de gehele cyclus van de diverse insecten (uienvlieg, trips, bonenvlieg etc). In de winterperiode (sept t/m feb) focus je je op het analyseren van de data uit het hoogseizoen en ontwikkelen van diverse proeven op de insecten om deze nog verder te optimaliseren. In het hoogseizoen (april t/m sept) ben je continue bezig met het analyseren van de uitgezette en terug gevangen insecten. Aan de hand van deze data maak je weer een nieuwe planning van de insecteninzet, rekening houdend met de in te zetten medewerkers.


Over HLB

De HLB Groep draagt bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. Onze bedrijven HLB Research & Consultancy, de Groene Vlieg Bio Diagnostics en de Groene Vlieg Bio Control ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

Praktisch, betrouwbaar en innovatief

We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies en biologische systemen. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten met toegevoegde waarde voor de teler. We zijn gespecialiseerd in onderzoek en diagnostiek van ziekten en plagen in akkerbouw en tuinbouw. De mix van ruim 200 wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten en veldmedewerkers vormt een perfecte match tussen wetenschap en de praktijk.

Voor De Groene Vlieg zijn wij op zoek naar een Coördinator Insecten voor onze locatie in Dronten!

Functieprofiel & Competenties

Als Coördinator Insecten ben jij samen met een directe collega verantwoordelijk voor de gehele cyclus van de diverse insecten (uienvlieg, trips, bonenvlieg etc). In de winterperiode (sept t/m feb) focus je je op het analyseren van de data uit het hoogseizoen en ontwikkelen van diverse proeven op de insecten om deze nog verder te optimaliseren. De proeven worden uitgevoerd door veldmedewerkers die jij coördineert en begeleid tijdens dit proces. Je overlegt met de sales afdeling op welke velden de proeven kunnen worden uitgevoerd. Belangrijk is dat je ook regelmatig fysiek de velden bezoekt om het proces te monitoren. Ook ga je de routes plannen die gereden moeten worden in het hoogseizoen en zorg je ervoor dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt, rekening houdend met de beschikbare medewerkers en de af te leggen kilometers. Dit doe je in overleg met de coördinator van de veldmedewerkers.

In het hoogseizoen (april t/m sept) ben je continue bezig met het analyseren van de uitgezette en terug gevangen insecten. Aan de hand van deze data maak je weer een nieuwe planning van de insecteninzet, rekening houdend met de in te zetten medewerkers.

Het continue managen van het insectenproces vind je ontzettend leuk en de uitdaging om het plaatje elke keer weer passend te maken is waar jij energie van krijgt! Je bent flexibel en bereid om in drukke periodes af en toe een zaterdag te werken, om in de rustige periode weer wat meer vrije tijd te hebben.

Functie inhoud
 • Orders van klanten tot rijdbare routes plannen met personeel i.o.m. collega planner;
 • Het tactisch inplannen van steriele uienvliegen op basis van biotische en abiotische factoren gedurende het hele uienseizoen;
 • Analyseren van de steriele uienvlieg e.a. insecten (inclusief diverse proeven);
 • Het continue door-ontwikkelen van het product /methodes voor het volgend seizoen.
Talenten en kenmerken
 • Analytisch denkvermogen;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Vaardig met het werken in Excel;
 • Flexibiliteit (mei t/m juli in overleg ook op zaterdag werken);
 • Affiniteit met agrarische sector is een pre.
Wat je van ons mag verwachten
 • Een contract van 32 – 40 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een dynamisch, informeel en collegiaal team met ruimte voor eigen inbreng en kennisontwikkeling;
 • Een veelzijdige werkkring met veel contacten;
 • Een marktconform salaris.
Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jaap Jonker op telefoonnummer 06-46076817 of per email j.jonker@degroenvlieg.nl

Jouw motivatie en C.V. kun je mailen naar personeel@hlbbv.nl