Steriele Insecten Techniek

Een belangrijke methode voor plaagbeheersing die De Groene Vlieg toepast is de inzet van Steriele Insecten Techniek (SIT). De aanpak is uniek en is de enige methode die de uienvlieg op grootschalige, biologische wijze goed beheerst.

Hoe werkt het?

De Groene Vlieg ontzorgt en verzorgt de volledige beheersing van de uienvlieg op de aangemelde percelen. Met behulp van vliegenvallen wordt de plaagdruk vastgesteld in het desbetreffende veld en wordt bepaald hoeveel steriele vliegen nodig zijn. Wekelijks laten wij steriele uienvliegen los op strategische plekken bij uienvelden. De steriele uienvliegen paren met wilde vliegen, maar er komen geen nakomelingen.

Wekelijks ontvang je informatie over de druk op uw perceel en periodiek een nieuwsbrief. De SIT kan gecombineerd worden met de signalering van bonenvlieg.

Meer informatie over de SIT vind je hier.

GLB: Eco-regeling
Met de SIT kunnen wij op een biologische wijze de schade door uienvlieg beperken. De SIT is de enige maatregel die valt binnen de eco-regeling van biologische bestrijding binnen de uienteelt. Dit is een relatief eenvoudige deelname welke ervoor kan zorgen dat je zomaar van Brons naar Zilver of van Zilver naar Goud kan bewegen. De premies lopen dan op van 60 naar 100 of van 100 naar 200 euro per hectare. Het streven van iedere uienteler is om kwalitatief goede uien te telen en af te leveren en de SIT is daar een bewezen onderdeel van.

Planet Proof
Bij Planet Proof moet de basis van de bestrijding van plagen bestaan uit niet-chemische methoden. Indien je uien teelt en de uienvlieg gaat bestrijden, is het verplicht om te kiezen tussen een aantal technieken, één van deze technieken is de Steriele Insecten Techniek (SIT).

Deelnemen aan de SIT? Neem contact op met je adviseur of klik hier voor een overzicht van onze adviseurs.

Contact