LeafSpot uitgebreid met meer ziektebeelden

Leaf spot betekent bladvlek en dat is precies waar de tool LeafSpot van HLB door middel van beeldherkenning gebruik van maakt om ziektes in gewassen te herkennen. Dit seizoen is de app uitgebreid met een aantal ziektebeelden. Een handige tool om beschikking over te hebben met het nieuwe seizoen voor de deur!

LeafSpot is snel, gemakkelijk en betrouwbaar. Een foto van de bladvlek in het veld en het resultaat is er binnen een minuut.

De door HLB gebouwde tool is uitgebreid en momenteel beschikbaar voor het detecteren van Alternaria solani en Phytophtora infestans in aardappelen, Cercospora beticola en Uromyces betae (roest) in suikerbieten en Helminthosporium turcicum en magnesiumgebrek in mais. Achter de schermen wordt voortdurend gewerkt aan verdere uitbreiding, zoals afwijkingen veroorzaakt door andere schimmels. Maar ook bacteriën, virussen en niet-biologische oorzaken kunnen door de applicatie worden herkend.

De app kan wereldwijd door akkerbouwers worden gebruikt om gerichter gewasbeschermingsmiddelen in te zetten. Een goede diagnose is belangrijk voor het kiezen van het juiste middel en om onnodige inzet van gewasbeschermingsmiddelen te voorkomen. Beter voor de portemonnee en voor het milieu.

Om gebruik te maken van LeafSpot is een licentie nodig. Hiervoor kunt u terecht in de webshop van ons zusterbedrijf AgroCares, dat gespecialiseerd is in datagedreven landbouw en sensortechnologie.

Koop Leafspot hier!